Jackson snackar blod ,sweet och Rock n Roll (intervju)




(Just because it's pretty.)


Detta var en intervju Jackson gjorde med Vancouver Sun några veckor sedan. Tack för fred. Kärlek. Twilight för att anpassa det till vår uppmärksamhet!

Det är inte precis suga att vara en vampyr i dessa dagar. Inte när du är Jackson Rathbone, du är bara 24 och du är redan känd för din roll som en karismatisk hals-biter i den mest omtalade Teen Movie franchise på planeten.

Och inte när, åtminstone från den uppsättning av de tre stor-hyped Twilight filmer du har gjort, du tar till vara i ett band. A rock and roll band. Men först, intervjun med vampyr.

Rathbone är Singapore-född och har båda rötter i musikteater i Texas och en Michigan Konstakademien. Han började som agerar professionellt vid 17, flyttar till TV-och filmindustrin i Hollywood när han var 18.

På tv, har han även varit tänds The OC och Criminal Minds, och han nyligen avslutat inspelningen M. Night Shyamalan's The Last Airbender.

Men det är hela 166 år gammal vampyr Jasper Hale under de tre första Twilight filmerna - Twilight, släpptes 2008, Vancouver-shot New Moon, som kommer att släppas 20 november, och Eclipse, nu skjuter i Vancouver - där Rathbone har tjänat sitt kändisskap och heartthrob cred.

Han spelar en Confederate armé stor som vid 20 års ålder, blir en vampyr med en speciell makt för att manipulera känslor för andra. Trött på noshing på människor, han tar en vändning till det goda och antas av Cullens och blir därmed bror Edward, den intensiva, drömmande vampyr vars anbud Romeo och Julia kärlekshistoria med härlig dödliga Bella Swan utgör kärnan i storfilm fyra-bok thriller romantik serie skriven av Stephenie Meyer.

Medan Jasper skyddar ursprungligen Bella, i New Moon han förlorar sin självkontroll, ger i sin törst efter blod och angrepp henne efter att hon får ett papper cut. För att skydda Bella, lämnar Cullen familjen staden, och i Eclipse, återgår Jasper till undervisning vampyrer och varulvar tekniker försvar mot förargliga nyfödda vampyrer. Rathbone minns auditions flera gånger för rollen, som ursprungligen läsning för Edward Cullen del, innan regissören Catherine Hardwicke erbjudit honom Jasper.

"Jag provspelade två eller tre månader innan inspelningen började. Och jag gick på audition eftersom studion var nära mitt hus, så jag skulle gå dit med min gitarr och jag spelade det i väntrummet."

Med Jasper, och den världsomfattande frenesi som Twilight mani, har kommit berömmelse, men också en förlust av anonymitet för Rathbone.

Twitter-powered fans, mest unga flickor, stjälk skådespelarna, umgås på sina hotell och på omkretsen av skytte platser, hoppas på en glimt, en våg, kanske en autograf.

Tillsammans med rabiata fans kommer plane, tabloiden reportrar och, naturligtvis, Perez Hilton, som nyligen bloggat om Rathbone fysiska stunt i Eclipse.

"Folk ser oss ute på stan och alltid vill ta en bild... Men vi är välsignade att ha en otrolig fans. De skickar oss presenter, skickar de oss den sötaste brev från fans. De berättar hur vi tog dessa tecken till liv och som en skådespelare, jag är tacksam. "

Off the set, bort från Fang gänget och kärlek-hurts film scener, du är så troligt att hitta Rathbone böjd över ett instrument som ett filmmanus.

Faktum är att om du matar in Vancouver fräschas Rickshaw Theatre lördag, får du ett smakprov på hans musikaliska böjda, på scenen spelar med sitt band 100 Monkeys, sparka igång en 100-stadsrundtur.

Tillsammans med bandmedlemmarna Ben Graupner, Ben Johnson, Jerad Anderson och Lawrence Abrams, Rathbone sjunger och spelar ett halvt dussin instrument, ständigt byter plats på scenen med andra bandmedlemmarna under "apa switcheroos."

I februari förra året, medan staden filma New Moon, 100 Monkeys gjorde en show där även Twilight cast-medlemmar, inklusive den svårfångade leder Robert (Edward) Pattinson, och Kristen (Bella) Stewart.

Även på räkningen var lokala bandet Thee Manipulatorer, som kommer att öppna för 100 Monkeys på The Rickshaw.

"Vi blev goda vänner, säger Rathbone, som de gjorde med Vancouver Neptoon Records, där bandet också utförts.

Rathbone, för att vara hela 24, är fokuserad och jordad (drag som han krediter sitt stöd från familjen, ändå tillbaka i småstad Texas) och helt avsikt att kapitalisera på Twilight feber.

"Jag har kvittning, sedan jag var 18, på vägen jag ville gå, och jag tror att jag är på det nu."

Och han kommer berätta för dig att det absolut inte suga att vara en vampyr.

"Jag får vakna varje morgon och tacka Gud. Det är en välsignelse."






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0